Špagenti z vongolami

Seveda si na Siciliji ne bomo ogledovali le kamnov, na Sicilijo se pride tudi zaradi njihove značilne hrane, čudovite mešanice vplivov preteklih kultur od grških. bizantinskih in arabskih, do normanskih in italijanskih – veliko je morskih jedi, predvsem so značilne sardele in tuna, velik poudarek je dan tudi skuti (ricotta), zelenjavi, predvsem cvetači (cavolfiore), in domačim zeliščem, seveda pa pri tem ne pozabijo na deviško oljčno olje. Ni dvoma o tem, da hrana in vino sodita med dve največji sicilijanski zanimivosti in o tem se je dobro pozanimati še pred prihodom na otok. Niso pa se ohranile zgolj sestavine in recepti, ampak tudi nekatere metode kuhanja.

Ko pomislimo na italijansko hrano nas večina pomisli na pico in testenine, vendar sicilijanska kuhinja in mediteranska dieta, presegajo te vseprisotne kulinarične užitke. Pametni (pravzaprav praktični) pravijo, da če greš na Sicilijo hujšat, lahko to bolje počneš doma. Nekaj značilne sicilijanske hrane:

 

NAZAJ >>>

 

 


Comments are closed