KOLESARSKI-KULINARIČNI TEDEN V TOSKANI IN UMBRIJI (2013)
Toskana_2013_1_Antipasto

Tokratno kolesarjenje po srednji Italiji (25.6.–1.7.2013) smo zastavili nekoliko drugače. Dnevne etape smo skrajšali (nobena ni bila daljša od 70 km, a klanci so ostali, v povprečju se jih je dnevno nabralo za 900 m), večji poudarek pa smo dali raziskovanju krajevnih dobrot – toskanskemu narezku (Antipasto Toscano) s pršutom, salamami in klobasami (insacatti), siri, opečenimi kruhki (bruschetta, crostini alla toscana) in ocvrto zelenjavo, razno–raznim oblikam domačih testenin (pici, umbricelli, strangozzi) pripravljene na raz-lične načine (z ragujem, gomoljikami) in picam, glavnim jedem – klobase, različnim obaram, in pečenju, seveda, da niti ne govorim o slastnih slaščicah … (preberi več v Reportaža Toskana 2013).

 


Comments are closed