Priprava potovanja po vaših željah

S1_priprava

Je v vas več potovalnega in raziskovalnega duha, kot vam jih nudijo pripravljeni programi turističnih agencij, ki se ukvarjajo z organizacijo kolesarskih izletov in potovanj? Veste, kaj bi radi, pa za pripravo potovanja nimate dovolj časa ali znanja? Ekipa izkušenih kolesarjev, ki je v zadnjem desetletju prekolesarila Evropo od Gdanska mimo Ogleja do Rima (Jantarjeva pot), od izliva Donave v Črno morje do »Konca sveta« (Finisterre) na obali Atlantskega oceana (argonavtska avantura in Camino sv. Jakoba), od Londona do Brindisija (Frankovska romarska pot – Via Francigena), od izvira Tise v Ukrajini do doma in »predelala« srednjo (Umbrija, Toskana, Lacij, Marke, Abruci) in južno (Bazilikata, Apulija) Italijo, ter Češko, Slovaško in Madžarsko, vam lahko uresniči vaše želje, tako glede trajanja potovanja kot glede razgibanosti terena, dolžine dnevnih etap, kulinaričnih, kulturnih, zgodovinskih in drugih turističnih zanimivosti. Lahko vam samo začrtamo pot in izdelamo kratek vodnik po poti (z GPX sledmi), lahko pa vam organiziramo tudi prenočevanje, spremljanje s prevozom prtljage ter spremljanje in vodenje skupine na kolesu. Organiziramo vam lahko tudi vandranja po znanih ali manj znanih poteh – npr. po Frankovski romarski poti, ki ima od Londona do Rima kar 79 postaj (1.700 km).ViaFrancigena

Pripravljenih imamo tudi nekaj standardnih enodnevnih kolesarskih potepanj in 3–5 dnevnih počitnic z vodenjem po Barju in okoliških hribih (v dolžini od 20 pa do 100 km), po Vrhniki (tudi po Cankarjevih spominskih obeležjih) in Barju (s poudarkom na prazgodovini) pa se lahko tudi sprehodimo.

Se vam zdi, da ponudbe turističnih agencij ne izpolnjujejo v celoti vaših želja, za pripravo potovanja po vaših željah pa nimate dovolj časa ali izkušenj? V obrazcu povpraševanje/naročilo podrobneje opišite vaše želje, mi pa vam jih pomagamo uresničiti! Strošek priprave (predhodno pošljemo ponudbo) bo odvisen od števila dni in zahtevnosti želja, ne pa od števila udeležencev. Dnevne poti se končajo v krajih, kjer je možno prenočevati v skladu s podanimi zahtevami (je pa odvisno, seveda, od razpoložljivosti).  Končna verzija je plod skupnega usklajevanja, naročnik pa v elektronski obliki dobi kratek opis poti (.DOC ali .ODT), mapo poti (.JPG ali .BMP) in trase po dnevih (.GPX ali .GDB). Krajšo reportažo z ene od takih poti si lahko ogledate tukaj. Dodatno lahko naročite tudi elektronsko brošuro potovanja (primer).