Trasa na Mapy.cz

Hiša Črnoglavih (commons.wikimedia.org)

Še ena “razgibana” etapa (seveda, če bi dodali ničlo na višinske metre), ki pa se že oddalji malo od Baltskega morja. Trasa je malo krajša (75 km) in je namenjena daljšemu raziskovanju glavnega mesta Latvije Rige. Nekje pri kombijih bomo parkirali kolesa in se peš podali malo na okrog. Pravijo, da si moramo ogledati naslednjih deset zanimivostistaro mestno jedro s Hišo črnoglavihglavno tržnico, spomenik svobode, zgradbe v stilu Art Nouveau, Državno opero in balet, luteransko katedralo s trgom, Etnografski muzej na prostem, Muzej motornih vozil, Državni muzej umetnosti in Zoološki vrt. Več pa v opisu glavnih zanimivosti. Dve do tri ure bo dovolj!

cerkev sv. Trojice s stolpom (visit.jelgava.lv)

Do cilja ni večjih zanimivosti, šele ciljni kraj Jelgava je malo večji (56.000 preb.) in zanimivejši – palača oziroma grad Jeglava, cerkev sv. Trojice z devetnadstropnim stolpom, pravoslavna cerkev sv. Simona in sv. Ane, most za pešce čez reko Mitava, Zgodovinski in umetnostni muzej, rimo-katoliška katedrala device Ane,… Spimo v hotelu Karklu Miuža v naravi in malo ven iz mestnega obzidja.

Za večerjo nam ne bo treba biti lačni, res pa so restavracije na drugem koncu mesta, okrog tri kilometre od našega hotela. (peš-kombi?) ⊗ Tripadviser priporoča restavracije (po oddaljenosti): Brokastnica, Otto PusdieniParks, (N°1), Chocolate & Peppers (N°2), po slikah deluje še najbolj zanimiva, Prospekts 9 (piše si sicer “za sabo” in bolj na koncu tudi zanimiva Tornis (N°11).

<<< NAZAJ  NAPREJ >>>

 


Comments are closed