trasa_5

Kolesarska pot se nadaljuje bodisi po levem bodisi po desnem bregu Ljubljanice (seveda je treba upoštevati, da se na desno stran Ljubljanice preseli o v Podpeči) do mostu čez Ljubljanico pri ceveh Ljubljanskega vodovod (nekdaj, še ne tako davno nazaj, so bile cevi prevozne!). V dokumentih sem zasledil, da se pri teh ceveh pripravlja v povezavi s projektom Ižanskih kolišč postavitev brvi čez Ljubljanico. Obe različici sta enakovredni in približno eno dragi. Izračun predlog stroškov je narejen za KK na levem bregu. Načrtovana KK bo v celoti na kolih.

plecnikNekje pri navideznemu sotočju ali izlivu potoka/osuševalnega kanala Drobtinka v Ljubljanico, pot zapusti občino Brezovico pri Ljubljani in preide v ljubljansko »domeno«. Pravzaprav je od Podpeči daje še kakšen kilometer občina Borovnica še na obeh bregovih Ljubljanice, nato se meja preseli na levi breg, slaba dva kilometra pred vodovodnim »mostom« pa se od Ljubljanice oddalji.

Zanimivosti ob poti: Ob sami poti ni večjih zanimivosti.

Zanimivosti v okolici: prav daleč ni Plečnikova cerkev sv. Mihaela in visoko barje Kozlerjeve gošče (zlasti, če bo pot speljana po desnem bregu).

OCENA STROŠKOV

Nosilca projekta je za  odsek sta občini Brezovica pri Ljubljani in Mestna občina Ljubljana. «Pripadajoči« del investicije za Občino Brezovica pri Borovnici znaša 130.000,00 EUR (načrtovani strošek za ureditev 1,3 km poti na kolih), za MO Ljubljana pa 200.000,00 EUR (načrtovani strošek za ureditev 2,0 km poti na kolih).

naprej na odsek 6: Vodovodni most – Ljubljansko predmestJe >>>

<<< nazaj na prejšnjo stran

 


Comments are closed