*** NAČRTUJEMO, NAČRTUJEMO, NAČRTUJEMO ***

PREDLOG ŠT. 1: Francija 2022

Ob koncu letošnje ture ob slovenski meji je bilo precej govora o lanski zaradi corone odpadli ar-kolo-vanturi po Franciji od Pariza do Carcassonna, ki smo jo nadomestili s kolesarjenjem po Prekmurju. Trasa poti ostaja nespremenjena in jo lahko, če bodo razmere dopuščale, izvedemo v letu 2022. Sem pa idejo razdelal v še nekaj različic, pri vseh pa upošteval, da se ob pričakovanem številu udeležencev pripeljemo na stat in se s cilja vrnemo domov z dvema kombijema, saj so lansko leto odpadle letalske povezave. Običajno načrtujemo 15-dnevno avanturo z 12 kolesarskimi etapami, dolžina celotne poti in dnevnih etap pa je odvisna o razgibanosti terena.

Andouillette

območje bordojca

Prvi del različic se konča na bordojcu v Bordeauxu, drugi del pa se nadaljuje do Carcassonna bodisi po ravninski različici ob Canal du Midi bodisi po gorati različici po Pirenejih. Traso sem razdelil v odseke, kjer so, po izbiri, lahko začetki ali konci avanture. Dajem možnost, da si sami sestavimo (dajem v razpravo, kje pot začnemo in kje jo končamo) dolžino celotne trase. Končna trasa bo večinska odločitev prijavljenih kolesarjev. Seveda morajo biti etape povezane! Dodal sem tudi Biskajski zaliv z najvišjimi evropskimi peščinami (La Dune du Pyla) že v bližini Bordeauxa.

Če bo tura izbrana, določena pa bo tudi trasa, bom dodal kot vsako leto, še opise večjih zanimivosti.


A.
Lyon/izvir reke Loare – La Rochelle

B1. Canal du Midi

B2a. Pireneji

B2b. Pireneji

B3. Pireneji (skupno nadaljevanje):

B4. Pireneji (dve izvirni trasi ob vznožju gora, brez Španije in Andore)

 Malo bolj sestavljeno in z vsemi variantami pa na GoogleMaps (moji zemljevidi) izgleda takole: 

Z različno sestavljenimi odseki dobimo seveda različne dolžine in višinske metre. Verjetno bomo Pireneje pustili za kdaj drugič (vedno je treba imeti kaj na zalogi), glede na znane želje (Pariza kot kaže nihče ne pogreša?), pa predlagam tri sestave odsekov, vsakega s podvariantami:

Posted in Fr2022
Share this post, let the world know

Comments are closed