Trasa na Mapy.cz

Gominikanska cerkev, Elblag (en.wikipedia.org/wiki)

Tretji dan kolesarjenja po Poljski bo etapa dolga 86 km in s 430 v.m. Prvi del je rahlo valovit, dve tretjini do cilja pa se spuščamo do nivoja morja. Trojka nam je očitno usojena, tudi danes nas čakajo trije večji kraji – Milakowo (2.600 preb., cerkev sv. Elizabete in sv. Adalberta, cerkev povišanja svetega križa s samostanom očetov frančiškanov mlin, vodni stolp), Pasłęk (12.300 preb., cerkev blaženega Jerzyja Matulewicza, cerkev sv. Jerneja, pogrebna kapelica, grškokatoliška cerkev, ostanki mestnega obzidja s Kamnitimi vrati, Mlinska vrata, maketa starega mestnega jedra, tudi grad tevtonskih vitezov seveda (seveda tudi številna jezera v okolici) – po obzidanem staremu mestnemu jedru se bomo malo sprehodili peš in morda se bo pri izhodu prilegel še odmor pri Zadnjem zvoncu kraft pivovarne Pasłęcki).

V ciljnem Elblagu (118.000 preb., meli bomo dovolj časa za ogled starega mestnega jedra – stolnica sv. Nikolaja, tržna vrata, cerkev sv. Marije (nekdanja Dominikanska cerkev), cerkev sv. Duha, grškokatoliška cerkev dv Janeza Krstnika, Božja cerkev v Kristusu, samostan Klaris večnega češčenja, cerkev sv. Sveti Bruno Querfurtski, visoki dvižni most, Kanal Elbląg, kapelice, parki itd.).Kolikor je cerkev na Poljskem se ne čudim, da so imeli še papeža Vojtylo.

Cmoki z raco / pierogi z kaczka v restavraciji Zmysly

Hotel Sowa leži dober kilometer od starega mestnega jedra Elblaga (Staro mesto) s številnimi restavracijami (Studnia Smakow, Metamorfoza, Zmysły, Propaganda) in pivnicami, je pa tudi v hotelu restavracija z značilnimi poljskimi jedmi in še nekaj jih je tudi v bližini.

<<< NAZAJ   NAPREJ >>>


Comments are closed