Tasa na Mapy.cz  različica

Severni pomol, Ainaži (wikipedia)

Najnižja točka na poti bo 3 m n. m., najvišja pa 28 metrov, pa se bo vseeno nabralo skoraj 400 višinskih metrov. Večinoma kolesarimo v bližini morja v zalivu Liivi Laht (naj bi pomenilo Zaliv Riga oziroma Livonia) z neskončnimi plažami in po precej gozdnati pokrajini. Tudi Koidulapark Hotell, kjer bomo prespali noč pred startom, leži le 500 metrov od morja. Nekaj mestec ob poti nas ne bodo ravno pretresle, opazil bomo nekaj manjših cerkvic, tudi muzej (verjetno bomo kolesarili mimo).

Za krajši čas (za ogled in kakšno pijačo) se bomo zaustavili v dveh večjih mestih, v Ainažiju (severni pomol, Gasilski muzej, Mornariški muzej, slikoviti travniki) takoj za estonsko-latvijsko mejo in v Salacgrivi (Munchhausen Landgut Dunte (morski muzej, Vecznejmu Klintis (skalni rob na obali), Lamprey Weirs (slikovito območje ob reki), svetilnik, pa še en muzej…)

V vasi Vitrupe z nekaj hišami in zanimivo okolico ni restavracije, ima pa nastanitev žar (bomo pekli ribe?) ali pa se bomo zapeljali tri kilometre do hotela z restavracijo Viesu nams Karle (tudi hotel, imajo žal le pet sob za 10 oseb) – so pa zelo skrivnostni, kaj nudijo, stran z meniji namreč ne dela, drugih informacij na spletu pa ni – ali malo nazaj, pred Ainadžijem, do Hesburgerja (jasno, fast food). Spanje (predvideno) v apartmajih Berzini 50 metrov od plaže oziroma Baltika.

<<< NAZAJ   NAPREJ >>>

 


Comments are closed