Pitigliano – Mali Jeruzalem

Počasi že konzerviramo za zimo svoja kolesa (vsaj tisti manj zagrizeni kolesarji), tako ponovno prihaja obdobje, ko moramo že počasi delati načrte za drugo leto. Nekateri kolesarski prijatelji so me zaprosili, da se v letu 2019, poleg običajne jesenske “daljin-ske” avanture (tokrat je v načrtu kolesarjenje od Berlina in Prage do Dunaja, Bratislave in morda vse do Budimpešte – na koncu pa bomo sicer vsi hoteli še do Beograda), ponovno družimo v Tos-kani na pomladnem kolesarsko-kulinaričnem tednu.

Sovana – etruščanska cesta v tufu

Tokrat načrtujem šest kolesarskih etap v  južni Toskani in severnem Laciju (tu sem kar doma, saj sem za ta del izdal tudi kolesarski vodnik (15,00 evrov in poštnina). Etape so “družinsko” dolge (med 50 in 60 kilometri), so pa zato višinski metri za pomladansko kolesar-jenje malo bolj “ubijal-ski” – med 730 in 1.350 metri.

Potovanje načrtujem tretji teden (18.–25.5.2019) v mesecu maju 2019 (do 12 udeležencev). Kolesarimo od drugega do sedmega dne, prvi dan je namenjen prihodu in ogledu kakšnega zanimi-vega mesta ob poti (npr. Ravene ali Citta’ di Castello), osmi dan pa za povratek domov, še prej pa si neobvezno ogledamo Orvieto, Todi, Citta’ dellle Pieve ali Perugio.

Toskana – če niso oljke so pa trte

Od predlaganih devetih tras smo izbrali šest, prve tri se začenjajo v Santa Fiori (oziroma v šers kilometrov oddaljeni turistični kmetiji Terra Santa v Selvi), druge tri pa v Sorani.

TRASE IN kraji ob kolesarskih poteh:

1. DAN: ARCIDOSSO – Triana – Cellena – SELVena – santa fiora (54 km, 1.180 v.m.)

2. DAN: ARCIDOSSO – ROCCALBEGNA – ARCIDOSSO (54 km, 1.020 v.m.)

3. DAN: ARCIDOSSO – Abbadia SAN SALVATORE – ArcidoSsO (58 Km, 1.470 v.m.)

4. dan: CELLENA – SEMPRONIANO – SOVANa (54 km, 1.060 v.m.)

5. dan: SoRANO – PITIGLIANO – Castell’Azzara – CASTELL’OttierI (53 km, 890 v.m.)

6. dan: Manciano – ABBADIA – VulcI (58 km, 750 v.m.)

X

Opise mest sem kopiral iz “S kolesom po južni Toskani in severnem Laciju

PREDVIDENI STROŠKI —>

PRIJAVE IN PLAČILA —>


Comments are closed