Napovednik za “redno” jesensko kolesarjenje (2019)

13. TURA: Berlin–Praga–Dunaj/SALZBURG

Na željo mnogih udeležencev sem pripravil krajše etape, med 70 in 85 kilometri, saj so bile letošnje v povprečju dolge po 120 km. Dodatno sem dodal dan za ogled Berlina ter dan za počitek in ogled Prage. Medtem, ko je odsek med Berlinom in Prago (431 km) tako rekoč dogovorjen, pa sem za nadaljevanje pripravil nekaj različic poti – recimo, po klasični Zeleni poti mimo Jindrihuva Hradca in Mikulova do Dunaja (473 km) ali do Dunaja mimo gradu Hluboko, Čeških Budejovic in Češkega Krumlova (459 km), ali  namesto proti Dunaju raje kolesarimo po sončni poti (EV7) tokrat samo do Salzburga (567 km, en dan več). Odsek med Dunajem in Budimpešto bom dodal, če bo komu predlagana trasa prekratka in ob odločitvi za eno od prvih dveh različic.

Naša pot se bo držala priljubljenih kolesarskih poti, ob Elbi oziroma Labi, ob Vltavi, Zelene poti med Prago in Dunajem in kolesarke poti ob Donavi (ali in Innu). 

ob labi

 X

1 DEL: BERLIN – PRAGA (pet dni, 380-419 km)

2 DEL: PRAGA-ČESKY KRUMLOV-KREMS-DUNAJ (6 dni, 459 km)

Udeleženci so za drugi del kolesarjenja več zanimanja pokazali za kolesarjenje ob Vltavi in Donavi (in EuroVelo 7) kot za Zeleno pot, tako da je prva različica do Dunaja preko Tabora in Jidrihuva Hradca (6 dni, 473 km) začasno “zamrznjena”, na rednem po-novoletnem srečanju pa smo “zamrznili” še vse različice čez Passau do Salzburga (482-584 km)

DA NE BOMO LAČNI >>>

PREVOZ V BELIN IN Z DUNAJA V LJUBLJANO >>>

PRIJAVE, STROŠKI IN PLAČILA >>>

HOTELI >>>


Comments are closed